#3 ”VR drömmen om en annan verklighet” med Faviana Vangelius och Johan Lundström

June 25, 2017

Virtual Reality, har funnits sedan 60-talet, som en dröm om att få kliva in i en annan värld, en värld som är lika verklig som vår, fast annorlunda. Idag har teknologin gjort den drömmen mer och mer möjlig - men kan en sådan resa in i en virtuell verklighet också lära oss något om människan? Vi möter Faviana Vangelius en av grundarna av SVRVIVE VR-spelstudios och hör om hennes kamp att bli en av VR-pionjärerna i Sverige. Och så pratar vi med Johan Lundström, chef vid sensoriska laboratoriet på Karolinska Institutet som förflyttar människan mellan olika virtuella platser, för att se vad som händer inom oss. 

00:0000:00

#2 ”AI som kollega” med Digitala medarbetaren Amelia och Johan Toll Ipsoft

June 17, 2017

Det här avsnittet av Digital Animo kommer att handla om framtiden – om Artificiell Intelligens. Redan idag börjar vi få digitala medarbetare som kollegor – är detta en möjlighet eller ett hot? Hur kommer AI påverka och förändra våra liv, hur avancerad är den och hur avancerad kan den bli?

Möt den digitala medarbetaren Amelia och Johan Toll som är chef för teknikutveckling på Ipsoft. Ipsoft är det amerikanska bolaget som i höstas lanserade en AI baserad chatbot på den svenska marknaden. En chatbot som heter Amelia och som lär sig av vårt beteende och blir mer och mer intelligent, för varje dag som går.

00:0000:00

#1″På pappret det omöjliga uppdraget” med Zakaria Hersi

June 10, 2017

Det är våren 2011. Zakaria Hersi har sökt över 300 jobb, trots sitt breda CV blir han inte kallad till en enda anställningsintervju. Genom ett möte med en person som vågar se att likasinnad inte betyder likadan får han det omöjliga prestigeuppdraget att lansera den digitala marknadsplatsen Efritin i Lagos, Nigeria. 

Det här avsnittet av Digital Animo handlar om mod - om Zakaria Hersi’s, otroliga resa inom Tech-branschen. Berättelsen om att komma från ingenstans till att idag kunna bereda väg så att fler med liknade bakgrund som honom kan drömma större. Zakaria är grundaren av orten.io som har målet att öka mångfalden inom startupsektorn, med events som hittar dolda talanger i orten. 

00:0000:00